2021. október 26., kedd - Dömötör

Archívum

varnap467 évvel ezelőtt, 1552. október 17-én, egy napos, de hűvösebb hajnalon az Egri vár megfogyatkozott védői kimondhatatlan megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy a vár akkor már 38 napja tartó ostroma véget ért. A hússzoros túlerőben lévő oszmán hadsereg feladta Eger ostromát… Példátlan siker volt ez a Magyar Királyság történetében, hiszen 1526, a mohácsi csata óta,...

tokfesEgész napos tökös programokkal várják a kedves vendégeket a rendezvény szervezői. Igazi családi rendezvénysorozat, mely már jó pár éve ad lehetőséget a kikapcsolódásra. Évek óta egyre népszerűbb a tök nap, ahol a hagyományoknak megfelelően az idei esemény is tökfaragással kezdődik, a legszebbeket az idén is díjazzák.

sulloTöbb mint tíz éve minden évben megrendezésre kerülő ünnepséget, melyet a hal kedvelők is minden évben meglátogatnak. A Szigligeti Turisztikai Egyesület szervezésében mindenkit sok szeretettel várnak az idei évben is.
Szigligeti borok és finom halételek bőséges kínálatával találkozhat a szomjas és éhes vendég, garantáltan ízleni fog.

konferencia7Októberi PMSZ Körkapcsolás Konferenciánk alkalmával örömmel üdvözöljük az újdonságokat és megnézzük mi van még azon is túl, mi várható a távolabbi jövőben. Innovációk, trendek, technológiai újdonságok a gazdaságban. Megnézzük, hogyan képzelték elődeink a 21. századot, mi valósult meg és milyen tanulságokat vonhatunk le az összehasonlításból.

feedback3Sokszor érezzük, hogy visszajelzést várnak tőlünk, mi viszont nem ismerjük azokat a technikákat, fogásokat, amelyekkel ezt a megfelelő formában megtehetnénk. És bár pozitív visszajelzést adni és kapni is jó, mégsem osztogatjuk azokat úton-útfélen. Kivéve, ha van a kezünkben egy eszköz, ami segít elkezdeni, és ami maradandóvá teszi a visszajelzést – azt is, amit adunk, és azt is, amit kapunk.

infoter2Az emberiség a kezdetek óta vágyott a jövőbe látás képességére. Az egyének és a közösségek az életben maradás ösztönétől vezérelve erőfeszítéseket tettek, hogy megértsék a világ működését, és befolyásolni tudják a jövőbeni történéseket.

nokÉrdekel az innováció? Nem az amiről beszélnek, hanem amiben részt is vehetsz? Angolul tartjuk a tréningeket, mert a világversenyben innen csak magyarul ÉS angolul lehet érvényesülni. Olyanokat keresünk akik tanulni azért szeretnének, hogy cselekvőként beléphessenek egy piacra pénzzel, tudással, kapcsolatokkal, szindikátusban esetleg.

ramszOktóber derekán már igazi őszi hangulatban járhatjuk be a híres Rám-szakadékot, amely lenyűgöző természeti szépsége miatt méltán tartozik a Pilis legismertebb kirándulóhelyei közé. A legenda szerint a Rám-hegyen található a Föld szívcsakrája, A hegy különlegesen erős energiaközpont, az ide látogatókat energiával tölti fel a természet,...

leanyPécsváradon az idén is megrendezik a hagyományosan minden októberben megrendezésre kerülő leányvásárt, melynek több éve már tradíciója van. A rendezvényt 1966 óta rendezik meg minden évben, melyen a Zengővárkony és Pécsvárad fiatalja vettek részt. Az esemény egy ifjúsági találkozó volt, ahol ismerkedhettek, barátságot köthettek a fiatalok.