2021. október 26., kedd - Dömötör

Események

excieedingbordersA címben szereplő előrejelzés a Colliers International “The ExCEEding Borders" irodapiaci jelentéséből olvasható ki. Az OGH hírügynökséghez eljuttatott piaci tanulmány 15 közép-kelet-európai ország trendjeit dolgozta fel.

vizesgalaHárom év alatt igazi hagyománnyá vált, hogy az év végére a vízi sportok legnagyobb ünnepe, az Ötpróba által életre hívott Vizesgála tegye fel a koronát. A Duna Arénában november 17-én megrendezett gálán több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok mutatja meg a szurkolóknak tudása legjavát egy hangulatos showműsor keretében.

cabernetA Villányi borvidék 2019-ben már ötödízben rendezi meg Villányban a cabernet franc-ok csúcstalálkozóját. A szakmai fórumot idén november 22-én tartják meg, amely ezúttal a Franc&Franc - Terroir, Vineyards & Vintages témaköröket járja körbe, rangos hazai és külföldi szakértők előadásában.

mindAz Erdődy-Hüvös-kastély felújítását a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként valósította meg a ZÁÉV. Zalaegerszegen több jelentős városi fejlesztést is bejelentettek a közelmúltban. Egyúttal a napokban átadták az Erdődy-Hüvös-kastélyt, amely a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében újult meg.

govulkNovember 30. és december 1. között a margitszigeti Holdudvar ad otthont Európa első vulkanikus csúcstalálkozójának. A GoVulcanic-en egy időben, egy helyen találkozhatnak a borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói.

vkupaNyíregyháza rendezheti a 2020-as Országúti Világkupa 9. állomását, junior korosztályban. A sporttörténelmi sikerhez nagyban hozzájárult, hogy a szabolcsi megyeszékhely idén már otthont adott két nemzetközi versenynek is, és bizonyított a Kométa Kritérium Liga, valamint a V4 sorozat házigazdájaként.

varoslOktóber 26-án nyitja meg kapuit a városligeti Nagyjátszótér. Korábban beszámoltunk arról, hogy ősztől különleges játékelemek várják a gyerekeket Európa egyik komplexebb játszóparkjában a városligeti Nagyjátszótéren. Már tudjuk a nyitás időpontját is: a játszótér az őszi tanítási szünet első napján, a Millennium Házával egy időben...

virRangos elismerésekben és különdíjakban részesült Mosonmagyaróvár és Székesfehérvár a Communities in Bloom (CIB) nemzetközi környezetszépítési megmérettetésen. A Communities in Bloom – Virágzó Közösségek környezetszépítési világversenyben idén Székesfehérvár és Mosonmagyaróvár képviselte hazánkat.

kelenfold100 millió forintból közlekedési múzeumot alakítanak ki a Kelenföldi vasútállomás régi, mintegy 130 éves épületében. A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely a vasútállomás előtt tartott sajtótájékoztatón közölte: a XI. kerületi önkormányzat kereste meg a Miniszterelnökséget azzal, hogyan lehetne jól hasznosítani az épületet.

HiFI Show 2019