2021. augusztus 5., csütörtök - Krisztina

15 milliárdért adták el a Szigetet Gerendaiék

sziget49 millió és 65 170 euróért, forintban (2017-es átlagárfolyamon) 15,2 milliárdért vette meg a Sziget 70 százalékát a Providence nevű amerikai befektetési alap - írta a G7.hu. A gazdasági portál szerint ez azt jelenti, hogy a két évvel ezelőtti üzet idején a teljes Sziget Zrt.-t 70 millió euróra, mai árfolyamon 22,4 milliárd forintra értékelték a befektetők.

A Sziget vételárát először a Forbes 8,5 milliárdra becsülte, erről azt mondta Gerendai Károly, hogy ennél magasabb összegről van szó. A Forbes a cég 2016-os beszámolójának megjelenése után 13,2 milliárdra korrigálta becslését, de még ezzel is a valós szám alatt maradt.

A fesztivál szervezői és tulajdonosai több interjúban azt mondták, hogy a végösszeg üzleti titok, a tényleges ár most úgy derült ki, hogy a Sziget Zrt.-t technikailag bírtokló luxemburgi cég, a LMF Luxco sárl. 2017-es beszámolójában leírták, hogy mennyit fizettek a magyar rendezvényszervező cégért.

Az LMF Luxco beszámolójában az is szerepel, hogy a Sziget maradék 30 százalékának megvásárlási feltétele, hogy a fesztivál hét egymást követő évre működési engedélyt szerezzen a fővárosi önkormányzattól. A korábban a fővárossal megkötött ötéves szerződéses periódus felénél járnak, és a folytatásról most nem tárgyalnak Budapesttel - nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget Zrt. ügyvezetője a G7-nek.

Forrás: index.hu

 

  • 1
  • 2
  • 3