2021. december 4., szombat - Barbara, Borbála

Új épületet kap a Fővárosi Nagycirkusz: kétszer akkora lesz mint a régi

elefantA Zuglóban és Cinkotán található cirkuszi létesítmények mellett, az új épület a Liget Budapest projekt részeként valósul meg.A Nyugati pályaudvar mellett épül meg a nagy tradíciójú magyar cirkuszművészet új épülete – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A Liget Budapest projekt részeként megvalósuló Nemzeti Cirkuszművészeti Közpon...

...elkészültéig jelenlegi helyén, a Városligetben, az állatkert szomszédságában működik tovább az intézmény.

A beruházás megvalósításáról szóló kormányhatározat péntek este a Magyar Közlönyben jelent meg. A közlönyből kiderült, hogy a létesítményt a Nyugati pályaudvar mellett, a vasúti vágányok, az Eiffel tér, a Podma­niczky utca és a Ferdinánd híd által határolt területen építik fel.

Kétszer akkora helyen fogják szórakoztatni a közönséget

Fekete Péter, kulturális államtitkár a Fővárosi Nagycirkusz szombati előadása után bejelentette, hogy ötször nagyobb területen és kétszer nagyobb méretben valósul meg a nemzeti cirkuszművészeti központ.

Kiderült továbbá, hogy a központ nemcsak cirkusz, hanem iskola, múzeum és kutatóközpont is lesz. A Zuglóban és Cinkotán lévő cirkuszi létesítményeket az új épülettől függetlenül felújítják és tovább használják. Ugyanis egyes kiszolgálófunkciók továbbra is a célra jelenleg használt helyeken működnek majd.

Forrás: magyarepitok.hu

  • 1
  • 2
  • 3
HiFI Show 2019