2021. augusztus 5., csütörtök - Krisztina

Bezárt a Tiszaligeti fürdő, kezdődik az építkezés

tiszaligAz önkormányzat kérésére csak a nyári szezon végén kezdik a Tiszaligeti fürdő 7,7 milliárd forintos beruházását Szolnokon. Több mint 7,7 milliárd forintból fejlesztik a szolnoki tiszaligeti fürdőt – jelentette be 2018 novemberében Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc. A város a a Modern városok program keretében kapott vissza nem térítendő támogatást.

A várhatóan 2020-ra megújuló fürdőben sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket.

Az új élményfürdőben szabad- és beltéri medencék is várják majd a látogatókat, a gyerekek vízi csúszdákon és játszótéren is szórakozhatnak majd.

A csónakázótó új napozóstéggel bővül, mellette teraszos vízparti büfé működik majd. A strand kedvelt környezete, a hatalmas parkos, ősfás terület megmarad és komfortosabbá válik. A fürdő 46 új parkolóhellyel és kerékpártárolókkal is gyarapodni fog.

tiszaliget

A kivitelezés május hónapban indult volna, azonban a kivitelező – a hivatal kérésére – augusztus 20-ig nem kezdte meg a munkákat – számol be a szoljon.hu. A beruházás időtartama 20 hónap, a kivitelezés a fürdő teljes területét érinti, így a strandot augusztus 21-én bezárták.

Forrás: turizmus.com

  • 1
  • 2
  • 3