Nyomtatás

Hazai szállodai fejlesztések a müncheni EXPO REAL-on

puskasepitBelvárosi, dél-budai, kapuvári és szegedi szállodai beruházások is bemutatkoznak a Puskás Aréna és a Liget Projekt mellett a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a müncheni EXPO REAL-on. A magyarországi fejlesztéseket bemutató Budapest-stand szervezője Budapest Főváros Önkormányzata,...

...a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). A Budapesten zajló beruházások mellett Debrecen, Kecskemét, Miskolc és Szeged fejlesztései is ott lesznek a vásáron.

A müncheni EXPO REAL a világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállítása, ahol 75 országból több mint 2000 kiállító és közel 40.000 döntéshozó gyűlik össze 2019. október 7-9. között – adták hírül a magyar stand szervezői.

Budapest, az okosváros

Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze a bemutatkozással kapcsolatban elmondta, hogy a rekordokat döntő turizmus ellenére is élhető a magyar főváros a nyugat-európai nagyvárosokkal összehasonlítva.

Budapest hosszú távú városfejlesztési koncepciója is az otthonosság és a fenntarthatóság mentén való okosvárossá alakulást célozta meg, aminek fontos eszközei a technológiai fejlesztéseken túl, a közterületek tervezetten gyalogosbaráttá formálása és városi ligetek létrehozása.

A magyar főváros egyre előkelőbb helyre kerül az Economist Intelligence Unit élhetőségi rangsorában. Évről évre nő a bemutatott fővárosi fejlesztések összértéke, a tavalyi, 2 milliárd eurós befektetés 90 százaléka Budapestre érkezett, a befektetési volumen az első fél évben elérte a 462 millió eurót, 24 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest.

Puskás Aréna: Közép-Európa legnagyobbja

Tóth Csaba, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) beruházási főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy olyan fejlesztések zajlanak Budapesten, amelyek a főváros arculatát alapvetően határozzák meg. Példaként a 2019 végére elkészülő új Puskás Arénát említette, amely Közép-Európa legkorszerűbb, legnagyobb befogadóképességű élményarénája lesz, a labdarúgó-mérkőzéseket 67 ezren, a koncerteket 78 ezren élvezhetik majd.

puskasar
Épül a Puskás Aréna

Emlékeztetett arra is, hogy új híd épül a fővárosban, amelynek révén közvetlen közúti kapcsolat jön létre Budapest déli részén. A kétszer 3 sávos új Duna-híd nemzetközi, meghívásos tervpályázatára 17 magyar és külföldi tervezőiroda jelentkezett, ami jól példázza, hogy a beruházásokért folyó globális versenyben hazánk egyre jelentősebb szereplővé lép elő.

A fővárosi beruházások húzóprojektje a Liget Budapest Projekt. A megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója, Gyorgyevics Benedek azt hangsúlyozta, hogy bár az Európában is páratlan, 1 milliárd eurós állami mágnesberuházás iránt mindig is nagy volt az érdeklődés, ezt idén fokozza, hogy a projektek egy része már elkészült, vagy megvalósítási fázisba került.

zenehaza
A Magyar Zene Háza a Városligetben

A Liget Budapest projekt összes új intézménye megnyílik 2023-ig és elkészül a megnövelt és megújított zöldfelületű park is. Várhatóan 2022-re valamennyi új épület állni fog. A Városligetnek éves szinten 4-4,5 millió látogatója van, ami a beruházás következtében 6,5-7 millióra emelkedhet.

Projektek Zalacsánytól Szegedig

Az EXPO REAL-on a HIPA is több projektet ajánl a külföldi befektetők figyelmébe, köztük a Hévízi-tó és a Balaton szomszédságában elhelyezkedő Zalacsányban megvalósított golfkomplexumhoz tartozó 5*-os wellness hotelt, valamint egy sárvári négycsillagos wellness szállót.

Szegedről a világszínvonalú ELI-ALPS Kutatóközpont és az Új Tudományos és Innovációs Park, valamint a közvetlen szomszédságukban épülő 40.000 m2-es vegyes fejlesztés egy 3 csillagos 100 szobás üzleti hotellel, irodákkal és szabadidő parkkal mutatkozik be.

Ugyancsak a HIPA ismerteti a Health Park Kapuvár projektet, a két hotelből és 50 apartmanból álló gyógyászati központot, valamint a Győr második városközpontjának szánt 22.000 m2-es Arrabonakomplex (iroda, vendéglátó és lakóingatlan) fejlesztési projektet.

graf
Health Park Kapuvár

A piac meghatározó ingatlanfejlesztői a legfrissebb, folyamatban lévő fejlesztéseiket prezentálják. Az Infogroup a kapuit 2020-ban megnyitó dél-budai Hotel Genius fejlesztését tárja a közönség elé.

genius
Hotel Genius

A Horizon Development projektje a LuxuryLifestyle Hotel (2022), egy 1873-ban épült Hold utcai műemléki épület autentikus felújításával megvalósuló 9.000 m2 alapterületű exkluzív budapesti hotelfejlesztés, valamint egy spanyolországi luxus villapark Marbellában (2023).

luxuryy
A Luxury Lifestyle Hotel látványterve

A WING a Petőfi híd pesti hídfőjénél épülő 217 szobás BB Hotelt mutatja be a vásáron.

Forrás: turizmus.com