2021. augusztus 5., csütörtök - Krisztina

3 + 1 - amit lehet elfelejtett ősszel

oszikarEltelt az első iskola hónap, megszűntek a folyamatos 20 Celsius fokos nappali hőmérsékletek, készülhetünk az őszi névnapokra, azután a télre. Összeállítottunk 3 + 1 fontos őszi teendőt, amiről ne feledkezzen el! Aktuálisan fontos szezontevékenységek ugyanis mindig vannak.

1.

Ha ön gázzal fűt, a szezon előtti karbantartásról ne feledkezzen el! A gázfűtő rendszerek, gázcirkók igénylik a karbantartást és tisztítást. A tartós hideg időben bekövetkező váratlan üzemzavarok és meghibásodások egy része megelőzhető a rendszeres karbantartással. Senkinek sem esik jól a mínuszokban, ha gyorsan kell szakembert hívnia. Még időben szóltunk, kérje szakember segítségét!

2.

Ősszel a fák gallyazását, vagy kivágását is el szokás végezni. Erős széllel járó időszakokban komoly kárt okozhat a letört ág, vagy kidőlt fa. (Egy ilyen esetről már írtunk, amit ide kattintva elolvashat.) Ősszel a veszélyes vagy fölösleges fák kivágása aktuális. A túlterjeszkedett lombkorona visszavágását is ilyenkor érdemes elvégezni, amikor a fa hosszas biológiai pihenését kezdi meg. Még időben gondoskodhat a favágásról, a veszélyes ágak levágásáról.

3.

A lehulló falevelek és a szél együttes erővel, szeméttel, gallyakkal hordhatja tele az ereszcsatorna rendszerét. Biztosan látott már olyan ereszcsatornát, mely egy szakaszon eldeformálódott és lógott belőle a jégcsap. Azért alakulhat ki, mert a vízelfolyás elakadt, az ereszcsatornába került szennyeződések elzárták a csapadék elfolyást, egy szakaszra terhelődik súly, ami hozzájárul az eldeformálódáshoz. Figyeljen oda rá, mert tönkreteheti a csatorna lejtését is. Tisztíttassa ki hogy elkerülje a kellemetlenséget!

+1

A szénmonoxid érzékelők ellenőrzését sem szabad aktív téli időszakra halasztani. A lakossági felhasználású szénmonoxid érzékelőket meghatározott élettartamra készítik. A készülékhez kapott leírás is tartalmazza, ha nem így van, mindenképpen nézzen utána a gyártónál. A legtöbb szénmonoxid érzékelő készülék képes ellenőrizni saját magát, mint a Honeywell modellek. Ha még nincs szénmonoxid érzékelője, a felszerelése javasolt, a már meglévő ellenőrzését pedig végezze el! A megfelelően funkcionáló érzékelővel megelőzheti a tragédiákat.

Forrás: karbantartunk.hu

  • 1
  • 2
  • 3