2021. augusztus 5., csütörtök - Krisztina

Az ország egyik legnagyobb játszóterét adták át Harkányban

harkanyjatsziBefejeződött a Zsigmondy sétány felújítása Harkányban, és átadtak egy monumentális játszóteret is. Harkány 2017-ben nyert több mint egymilliárd forintot az Élhetőbb Jövő – Harkány Zöld Belváros című TOP pályázat keretében. A munka azóta folyamatos volt, a vissza nem térítendő beruházás révén végül a Zsigmondy sétány egésze megújult – írja a Harkányi Hírek.

Az október 5-i átadó ünnepség után tartott családi napon a felnőttek az a új pihenőtereket, rendezvénytereket, a kisebbek pedig a gigantikus mászókákat, csúszdákat és akadálypályákat vették birtokba. A területen napelemes USB-töltőtől kezdve modern szökőkútig számos berendezési tárgy helyet kapott.

harkanyjatszo

Baksai Tamás, Harkány polgármestere emlékeztetett arra, hogy öt évvel ezelőtt az akkori képviselőjelöltekkel a sétányon tartották azt a rendezvényt, amelyen megfogalmazódott, hogy Harkány belvárosát is meg kell újítani. A 42 ezer négyzetméternyi építési területen azóta 12 ezer négyzetméteren több mint egymillió darab térkövet helyeztek el.

Forrás: turizmus.com

  • 1
  • 2
  • 3
HiFI Show 2019