2021. december 4., szombat - Barbara, Borbála

Hamarosan megnyílik Magyarország legkomplexebb játszótere – videó

varoslOktóber 26-án nyitja meg kapuit a városligeti Nagyjátszótér. Korábban beszámoltunk arról, hogy ősztől különleges játékelemek várják a gyerekeket Európa egyik komplexebb játszóparkjában a városligeti Nagyjátszótéren. Már tudjuk a nyitás időpontját is: a játszótér az őszi tanítási szünet első napján, a Millennium Házával egy időben...

...október 26-án nyitja meg kapuit a családok előtt – jelentette be Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

A Nagyjátszótér a Városliget dél-keleti részén, a Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor kereszteződéséhez közeli területen kapott helyet,

aminek köszönhetően minden környező sétányról könnyen és akadálymentesen megközelíthető.

„A nagymúltú közparkban most egy olyan korszerűen és innovatívan felszerelt, ingyenesen használható játszótér készült el, amely a világ bármely táján megállná a helyét”–emelte ki a szakember.

A Nagyjátszótér központi eleme egy háromszintes mászóka, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált.

A városligeti gyermekbirodalomban minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg- és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítettek.

A játékelemek egy része speciális, integrált kialakítású, tehát az egészséges és fogyatékkal élő gyermekek együtt tudnak rajtuk játszani.

A rendhagyó játékok egy része arra is alkalmas, hogy a család közösen játsszon, a különleges hálós szerkezetek elbírják a szülők a súlyát is

A Nagyjátszótér megnyitása az első jelentős mérföldkő a család- és gyermekbarát Városliget kialakításához vezető úton. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően összesen hét új játszótér kap helyet a megújuló parkban.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója beszámolt róla, hogy a nyitást megelőzően intenzív tesztüzemet tartanak, melynek során különböző óvodás-iskolás csoportok előzetesen kipróbálhatják a játékokat, és a visszajelzéseik alapján zajlanak a szükséges finomhangolások.

Forrás: turizmus.com

  • 1
  • 2
  • 3