2021. december 4., szombat - Barbara, Borbála

Vulkanikus csúcstalálkozó Budapesten

govulkNovember 30. és december 1. között a margitszigeti Holdudvar ad otthont Európa első vulkanikus csúcstalálkozójának. A GoVulcanic-en egy időben, egy helyen találkozhatnak a borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói.

Ismeretterjesztés, nem borfesztivál

A világ minden részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját az ország vezető geológusainak és vulkanológusainak előadásai, valamint ásvány és kőzetkiállítás színesíti. A szervezők célja ugyanis, hogy a hazai boros- és gasztro fesztiválkultúrát továbbgondolva tömegrendezvény helyett az ismeretterjesztésre, a borok termőhelyeinek bemutatására és azok geo-tudományos hátterére ugyanakkora hangsúlyt fektessenek, mint magukra a borokra.

som

A 40-nél is több magyar, mátrai, tokaji, somlói, bükki, ménesi és szerémségi termelő bora mellett különleges tájakról érkeznek majd a tételek, a kaliforniai Obszidián-hegytől kezdve az Azori-szigeteken át egészen Santorini és az Etna lejtőiről. Az előadók, akik két napig szemináriumokon és ún. gyorskóstolókon mutatják be a borokat: Herczeg Ágnes nemzetközi borszakértő, John Szabó torontói mester - sommelier, a Vulkanikus Borok c. könyv írója, Elizabeth Gabay Master of Wine, Alder Yarrow San Francisco-i borszakíró, Adam Gollner Montreal-i újságíró, Roland Velich osztrák borász, David Moore londoni étteremtulajdonos és BBC szaktanácsadó, Sue Tolson borszakíró, Ripka Gergely a Tokaj Guide írója, Takács Lajos, Árvay János és Balogh Zoltán borászok. A GoVolcanic minden ízében nemzetközi esemény, a programok angol- és magyar nyelvűek, vegyesen.

Az esemény Magyarországon egy kevéssé ismert, ún. jegyváltásos rendszerben, egy szekción belül összesen 5 órán át látogatható. A GoVolcanic teljes, 2 napos programja összesen 59 programelemet tartalmaz, ezeket célszerű a weblapon szekciónként szűrni.

Forrás: turizmusonline.hu

  • 1
  • 2
  • 3
HiFI Show 2019